Vammalan lukio

Vammalan lukiossa juhlittiin 5.12. Suomen itsenäisyyspäivää ja uusia ylioppilaita

 

Vammalan lukion itsenäisyyspäivän juhlinta alkoi  Vammalan lukion salissa Antti Lepistön alustuksella demokratiasta ja itsenäisyydestä. Esityksen jälkeen opiskelijat laativat ryhmissä uusia itsenäisyysjulistuksia. Alla voit lukea/kuunnella niistä muutamia.

Varsinainen itsenäisyysjuhla/ ylioppilasjuhla alkoi puolen päivän aikaan. Oppilaskunnan puheenjohtaja Markus Alajoki piti upean tervehdyspuheen. Voit lukea Markuksen puheen kokonaisuudessaan tämän jutun lopusta. Perinteiseen tapaan veteraanijärjestöjen viesti nuorille siirrettiin abivuoden opiskelijoilta toisen vuoden opiskelijoille. Juhlassa nähtiin hieno tanssiesitys ja kuultiin musiikkiryhmän kauniit esitykset ja Tuulia Tokolan viululla esittämä A-duurimarssi. Juhlapuheen piti opetusministerin erityisavustaja Heikki Kuutti Uusitalo.

Voit kuunnella juhlapuheen tästä linkistä.

Monikulttuurisen uuden itsenäisyysjulistuksen voit kuunnella tästä linkistä.

Salla Kylväjän ja Laura Punkan esittämästä tanssista, Tuulia Tokolan soitosta  ja ylioppilaiden lakituksesta tässä linkissä  pieni näyte.

Heikki Kuutti Uusitalo puhui Vammalan lukion itsenäisyysjuhlassa

 

 

  

Salla Kylväjä ja Laura Punkka tanssiesityksessä, jonka oli ohjannut Ulla Vormisto. Ku4-ryhmä oli tehnyt esitykseen visualisoinnin.

 

 

Markus Alajoki piti juhlassa hienon tervehdyspuheen:

Arvoisat juhlavieraat, sotaveteraanit ja tänään lakin päähänsä saavat tulevat ylioppilaat,

Huomenna on SUURI päivä Suomelle. Päivää vaille 100 vuotta sitten eduskunnassa päätettiin hyväksyä Suomen itsenäisyysjulistus. Kuudes joulukuuta vuonna 1917 onkin ehkä Suomen historian tärkein päivä ja sitä me olemme tulleet yhdessä juhlistamaan tänne Vammalan lukiolle.

Suomi on kokenut sadan vuoden aikana monia vaikeuksia ja osoittanut monesti mahdottoman mahdolliseksi. Itsenäisyys alkoi koko kansaa koskettaneesta kansalaissodasta, joka jakoi Suomen kansan kahtia vuosikausiksi.  Suomi on kokenut toisen maailmansodan kauhut, selvinnyt niin sotakorvauksista kuin 90-luvun suuresta talousahdingostakin.

Kansalaissodasta johtuneesta kansan kahtia jakautumisesta huolimatta Suomen kansa yhdistyi vuonna 1939.  Koko Suomi taisteli tuona vuonna itsenäisyyden puolesta talvisodassa, osa rintamalla, osa kotona hoitaen tilaa ja lapsia. Kiitos veteraaneille siitä, että vielä sotavuosien jälkeenkin Suomi jatkoi taivaltaan itsenäisenä maana.
 Yhdessä suomalaiset selvisivät myös sotien jälkeisistä sotakorvauksista. Suomi oli itseasiassa ainut maa koko maailmassa, joka suoritti sille asetetut sotakorvaukset.

Sotien jälkeen vuonna 1952 Suomi vei itsensä viimeistään maailmankartalle olympialaisten avulla. Olympiavoittoja pidetäänkin yhtenä suomalaisten kansallisuustunteen merkittävänä nostatajana siinä missä nobelin palkintoja sekä suomalaisia brändejäkin. Sotakorvauksien ja olympialaisten jälkeen ryhdyttiin rakentamaan toden teolla nykyistä hyvinvointivaltiota.

Suomalaista hyvinvointivaltiota pidetäänkin yhtenä maailman toimivimmista. Suomessa meillä on mahdollisuus liikkua vapaasti, oikeus toimivaan terveydenhuoltoon tuloista riippumatta sekä tietenkin maailman paras koulujärjestelmä.

Suomessa jokaisella on yhdenvertainen mahdollisuus niin peruskouluun kuin ilmaiseen korkeakouluun. Yhden maailman parhaan koulutusjärjestelmän ansiosta Suomi on noussut maailman johtavaksi teknologia maaksi.

 

Paljolti hyvän koulutuksen ansiosta Suomessa myös sananvapaus on aivan maailman kärkeä. Suomi oli itse asiassa Euroopan ensimmäinen maa, jossa naiset saivat äänestää parlamenttivaaleissa.

On myös monia muita aiheita olla ylpeitä Suomesta, kuten: puhdas luonto ja vesi, tasa-arvo ja se, että Suomi on monien tutkimusten mukaan yksi maailman vähiten korruptoituneista maista.

 

Usein tuleekin unohtaneeksi, kuinka hyvä maa Suomi oikeasti on elää. On lähes utopistista ajatella esimerkiksi, millaista olisi ollut olla 100 vuotta sitten koululainen Suomessa. Suomesta onkin tullut edellisten sukupolvien yhdessä tekemällä kovalla työllä maailman paras maa!

 


 

 

 

 

 

 

 

Juuso Huhtivuo ja Veera Manninen viimeistelevät  ryhmänsä itsenäisyysjulistusta, joka on äänitteenä yllä olevassa linkissä.

 

 

Alla on Reino Pihlajamäen, Lauri Lammelan, Aaro Kulmalan, Teemu salmisen ja Giuseppe Colanardin laatima uusi itsenäisyysjulistus:

Suomen kansa on nauttinut nyt jo 100 vuotta itsenäisyydestä. Tänään, 5 joulukuuta vuonna 2017, julistamme Suomen kansan uudistuneita arvoja. Haluamme tasa-arvoisen yhteiskunnan, jossa kaikki otetaan yhteisesti huomioon. Syrjäytyminen tulee kitkeä maasta perinpohjaisesti. Kaikilla tulee olla tasavertainen mahdollisuus korkeatasoiseen sekä ilmaiseen koulutukseen. Puolustusvoimiamme tulee vahvistaa varallisesti, varautuen mahdollisiin uhkiin.

    Kansalaisilla on tuleva olla yhdenvertainen katsomuksenvapaus sekä suoja syrjinnältä ihonväristä, uskonnosta tai etnisestä taustasta riippumatta. Kansakuntamme yhtenäisyyttä tulee korostaa työelämässä sekä kouluissamme. Suomen täytyy olla yhdenvertainen aina Sodankylästä Hankoon. Maaseudun arvoja tulisi säilyttää ja kunnioittaa. Vanhoja perinteitä sekä sotiemme veteraaneja tulee vaalia huolella.

 

Kristo Siiskonen, Mikael Niemi, Matti Rajainmäki, Antti Mäkinen ja Linda Kaasalainen allekirjoittivat seuraavan julistuksen:

 

Suomen nuorison istunnossa tänä päivänä (5.12.2017) on annettu uusi itsenäisyydenjulistus, joka kuuluu:

 

Suomen itsenäisyyden on tuettava sen kansalaisten itsenäisyyttä. Näin turvataan yksilöille mahdollisuus olla ketä tai mikä ikinä he haluavatkaan olla. Tätä oikeutta vaaditaan vedoten YK:n ihmisoikeussopimukseen. Suomen itsenäisellä valtiolla kuuluisi olla itsenäinen valuutta, Suomen markka, jotta Suomen asema itsenäisenä valtiona, toisten valtioiden rinnalla, paranisi. Suomalaisuuden tunne tulisi saada uudelleen syttymään suomalaisten sydämissä, sen kunniaksi tarvitsee Suomen tuoda Esson baarit takaisin, samanlaista tiivistymistä on havaittamissa Suomen jääkiekkomaajoukkueen kannatuksessa, sillä niissä tiivistyy suomalaisuus.

Talouskasvua pitää parantaa, jotta Suomi saadaan taloudellisesti parempaan tilanteeseen. Näin rahaa olisi enemmän käytettävissä niin Suomen valtiolla, yrityksillä ja kotitalouksilla, joka nostaisi elintason laatua ja vähentäisi köyhyyttä. Pitää muistaa, että Suomen tulevaisuus riippuu sen tulevista vaikuttajista, nykyisistä nuorista. Tällä hetkellä opiskelijoiden asema ei ole riittävän hyvä. Opiskelija elämä on kallista ja monesti opiskelijoiden tulot ovat vähäiset, joka vähentää opiskelun mielekkyyttä.

Nuoriso on tahtonut saattaa nämä sanat kaikkien suomen kansalaisten tietoon. Jotta jokainen voisi ponnistella näitä yhteisiä päämääriä kohti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vammalan lukiolaisten matka Pietariin

Teksti: Sofia Kankaanpää ja Tuuli Koski-Vähälä

Vammalan lukiossa järjestetään kurssi, jonka nimi uudessa opetussuunnitelmassa on Oppiminen arjessa. Tänä syksynä kurssilla perehdyttiin Venäjän ja Suomen välisiin yhteyksiin, kuten kulttuuriin ja yhteiseen historiaan. Tarkoituksemme oli löytää yhteyksiä niin arjessa kuin työelämässäkin. Meille opiskelijoille kurssin kohokohta oli matka junalla Pietariin 5.10 – 8.10.2017.

Pietarissa opiskelijat pitivät pienissä ryhmissä esitelmiä, joiden aiheina olivat esimerkiksi tärkeät henkilöt, Suomen ja Pietarin yhteys tai nähtävyydet. Vierailimme matkamme aikana mm. Eremitaasissa, Iisakin kirkossa, jääkiekkopelissä ja Suomen Pietarin instituutissa ja siten saimme tuntumaa venäläiseen elämään ja kulttuuriin.

Kävimme heti ensimmäisenä iltana katsomassa Don Quijote -baletin Mikhailovsky-teatterissa. Baletilla on merkittävä rooli Venäjän kulttuurissa,  ja se teki vaikutuksen meihin opiskelijoihin. Suurin osa opiskelijoista oli baletissa ensimmäistä kertaa, ja moni totesikin sen olevan yksi mieleenpainuvimmista vierailukohteista. Baletti oli ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Matkan aikana koimme, että vaikka Suomen ja Venäjän historia kalvaa yhä useiden mieltä ja Venäjä ja venäläisyys usein näyttäytyy suomalaisten mielissä negatiivisena, on meillä naapureilla paljon yhteistä. Monet osat kulttuuristamme ovat saaneet vahvasti vaikutteita Venäjältä, eikä sitä tulisi pitää huonona asiana. Yksi asia, joka varmasti molempien maiden kansalaisia yhdistää, on intohimo jääkiekkoon. Se tuli vahvasti esiin Pietarin kotijoukkueen pelissä.

Itsenäisyytemme juhlavuoden kunniaksi toivommekin, että voisimme jättää menneisyyden taaksemme ja alkaa varovaisesti rakentaa uutta siltaa maiden välille. Venäjä on mysteeri monelle suomalaiselle ja sellaiseksi se myös jää, jos Venäjästä muotoutuneita käsityksiä ei aleta muokata.

Kurssilaiset Eremitaasin edessä. Kuva: Merja Lumijärvi

Kuva: Tuuli Koski-Vähälä

 

Retki Turkuun ja muita vierailuja ja vierailijoita lokakuussa

Koko syksyn ajan Vammalan lukiolla on opiskeltu virkeästi ja saatu mielekkäitä kokemuksia pienistä reissuista ja vierailijoista.

Heti syysloman jälkeen koko koulu teki matkan Turkuun. Kakkoset ja kolmoset tutustuivat yliopistoon ja ykköset kiersivät ympäri Turkua tehden tiimijakson tehtäviä. Tästä linkistä näet tunnelmaa Turun reissulta.( kuvia ja videoita Eija Vuorijärvi ja Minna Koskinen,  kesto n. 1 min)

Myös vanhemmat opiskelijat osallistuivat kaupunkisuunnistukseen yliopistovierailun jälkeen.

Yritysyhteistyötä

Sastamalassa toimivat yritykset ja oppilaitokset ovat aloittaneet yrityskummitoiminnan. Yrityskummitoiminta on osa Sastamalan elinkeinopalveluiden, kasvatus- ja opetuspalveluiden sekä paikallisten yritysten ja järejstöjen yhteistä yrittäjyyskasvatusta.  

Vammalan lukio on saanut lukuvuodeksi 2017-2018 viisi yrityskummia, jotka ovat Kemira Chemicals, Vexve Oy, Kustannusliike Warelia, InnoSata Oy ja Onnenpaja.

Yrityskummitoiminnalla halutaan lisätä opiskelijoiden yrittäjyystietoutta ja työelämätuntemusta. Yrityskummit tekevät vierailuja koululle ja opiskelijat ovat tehneet yrityksiin tutustumiskäyntejä.

Lukiolta on vierailtu myös muissa kuin yrityskummiyrityksissä ja opinto-ohjauksesta on osallistuttu mm. Teknologia Ura -tapahtumaan.

Alla: Lukiolaisia tutustumassa Lojerin toimintaan. Siellä yritystä esitteli Johannes Touronen) Oikealla lukiolaisia Teknologia Ura -tapahtumassa.

(kuvat Eija Vuorijärvi)

 

 

 

 

 

 

 

Lukiolta on tehty myös vierailuja Tampereen yliopistolle, jossa opintoneuvoja Erika Säynässalo esitteli yliopiston tarjontaa. Kuvassa opiskelijat opintoputkessa :

 

 

Tampereen ammattikorkeakouluun tutustuttiin myös. Kaikki opintoalat esiteltiin ja uudet valintaperusteet.  Tamkin pelialan opinnot kuulostivat mielenkiintoisilta. Pelien suunnittelussa on hienosti käytössä myös paperilaput.

Lukiolla vieraili mm. Matilda Orpana, joka kertoi lukiolaisille lentoreserviupseerikoulutuksesta.

Koko lukionväki kuunteli hiiskumatta YK:n päivänä entisen Ylen kirjeenvaihtajan kertomuksia seikkailuistaan Lähi-idässä, jossa hän on asunut kauan ja tehnyt töitä kriisipesäkkeillä. Nyt hän asuu Suomessa Nakkilassa ja on niin onnellinen, kun Suomessa kaikki toimii. Vettä tulee hanasta ja Kelassakaan ei ole tarvis ujuttaa mitään rahakasta kirjekuorta virkailijalle.

Leena Reikko sai lukiolta Aikamatkaaja -mukin , jonka 

luovuttivat vt. rehtori Leeni Kirvesmäki ja lehtori Timo Niemimaa ( kuvat:  Eija Vuorijärvi)

 

Vammalan lukion tiimijakso ohjaa kohti työelämää ja opettaa yhteistyötaitoja

Teksti :Vammalan lukion tuutorit Siiri Mikkola ja Ilona Perttula( kuvassa, kuva: Ulla Vormisto)

Yhdeksästätoista tiimistä, neljästä joukkueesta, työelämätaidoista, ryhmäytymisestä, tietoteknisestä osaamisesta, luovuudesta ja uuden oppimisesta on tiimijakso tehty. Tiimijakso on osa uutta lukioiden opetussuunnitelmaa, ja se toteutetaan ensimmäistä kertaa Vammalan lukion ykkösille. Tiimeissä on tarkoitus toimia koko toisen jakson ajan. Tarkoitus on siis unohtaa seitsemäksi viikoksi tavallinen kaava opiskella ja heittäytyä uuteen.

 

28.9. Vammalan lukiolle alkoi kerääntyä joukko ykkösiä patjat ja hammasharjat kainalossaan viettämään 24h-leiriä. Salissa jännitys alkoi tiivistyä, kun tiimit jaettiin. Ensimmäinen kunkin tiimin yhteinen tehtävä oli suunnitella itselleen opiskelunurkkaus. Tiimien tarvikelistoissa oli kaikkea jääkaapeista saksiin ja kahvikupeista viltteihin. Tehtävän tarkoituksena oli tutustua tiimiläisiin ja muodostaa kotoinen opiskelunurkkaus.

 

Tiimien työskentely jatkui päivärasteilla. Niissä opeteltiin tietotekniikan käyttämistä, vuorovaikutustaitoja, erilaisuuden hyväksymistä ja pelisääntöjä. Päivän aikana tiimit pääsivät kilpailemaan toisiaan vastaan tutoreiden rasteilla. Rasteilla kilpailtiin opettajien tuntemuksessa, murhamysteerin ratkaisemisessa, minuuttipeleissä sekä suunnistuksessa. Tutoreiden iltarastien jälkeen oppilailla oli mahdollisuus mennä nukkumaan, katsomaan elokuvaa tai pelailemaan. Hiljaisuus laskeutui leiriin yhden jälkeen yöllä. Aamulla herättiin enemmän ja vähemmän väsyneinä.

Aamutoimien jälkeen tiimit aloittivat päivän työskentelyt pohtimalla tulevaa jaksoa. Onnistuneen leirin myötä on hyvä aloittaa uusi jakso. Kiitos henkilökunnalle, opettajille ja tutoreille ja tietenkin ykkösille!

 

 

 

 

 

Kuvassa:Perjantaiaamuna Tapio Vihersaari esitteli ykkösille katastrofialueille toimitettavaa shelterboxia, joka sisältää muun muassa teltan ja  ruokaa.

 

 

 

 

 

Voit seurata Vammalan lukion tiimijakson blogia

Vammalan lukion tiimijaksolla oli tänään erilaisia uskonnollisia juhlia. Opiskelijat olivat nähneet kovasti vaivaa juhlajärjestelyjen onnistumiseksi. Olipa oikein juutalaiset häätkin tänään.

Voit seurata tiimijakson tekemisiä blogista, jossa opiskelijat kertovat tekemisistään ja tutkimuksistaan.

Uskonnollisten juhlien tarjoilua.  Kuvassa Leena Sherazer hämmentelee sevyaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Tulkoot digitaaliset ylioppilaskirjoitukset – Vammalan lukiossa ollaan valmiita

 

 

Syksyn ylioppilaskirjoitukset ovat taas käynnissä. Peräti noin 100 kokelasta osallistuu kirjoituksiin Vammalan lukiossa. Enimmillään salissa on noin 70 kirjoittajaa. Näin syksyllä opiskelijat kirjoittavat yleensä  yhden tai kaksi koetta.


Ensimmäisen kerran sähköisen kokeen saattoi suorittaa syksyllä 2016 saksan kielessä, maantieteessä ja filosofiassa. Viime keväänä ranska, yhteiskuntaoppi ja psykologia sähköistyivät. Tänä syksynä digitalissoituivat toinen kotimainen kieli, uskonto ja elämäkatsomustieto, terveystieto ja historia. Ensi keväänä on vuorossa  englanti, espanja, italia, portugali, latina ja biologia. Syksyllä 2018  sähköisiä ovat äidinkielen, venäjän, fysiikan, kemian ja saamen kielen kokeen digitalisointi. Viimeiseksi sähköisiin ylioppilaskokeisiín siirtyy matematiikka keväällä 2019.

Vammalan lukiossa sähköiset kokeet ovat onnistuneet ilman kommelluksia. Tekniikka on pelannut ja opiskelijat ovat selviytyneet hienosti uudenlaisesta kokeesta. Ovathan he jo harjoitelleet sähköisiä kokeita lukuisia kertoja normaalin koeviikon aikana. Oppitunneilla on ollut jo pitkään käytössä erilaisia  digitaalisia aineistoja, joita opiskelijat ovat tottuneet tutkimaan. Tietotekniset työkalut  ovat opiskelijoilla hallussa.

Kokelas tuo koetilaan oman koneensa ja kuulokkeet. Hänellä on oltava mukana myös henkilöllisyystodistus. Hänen tulee osata käynnistää koeympäristö USB-muistitikulla. Sähköisistä kokeista huolimatta kynällä ja paperillakin on käyttöä, kun suunnittelee vastauksiaan. Eväät antavat puhtia kirjoitusten aikana. Oheisessa kuvassa on erään opiskelijan herkulliset eväät, joista erityisesti tumma suklaa saa suosituksia.


Vammalan lukion rehtori Leeni Kirvesmäki on luottavaisin mielin sähköisten ylioppilaskirjoitusten suhteen. Hänen mielestään opettajakunta on tehnyt valtavasti työtä johdattaessaan opiskelijoita sähköisiin koejärjestelyihin. He ovat ajan tasalla. Hän on  myös tyytyväinen teknisiin järjestelyihin, jotka ovat toimineet moitteettomasti.

Tästä linkistä voit kuunnella Leeni Kirvesmäen  Iskelmä Sastamalaan tehdyn haastattelun. Alla kuvassa rehtori Leeni Kirvesmäki.


Vammalan lukiossa alkaa ykkösille tiimijakso 28.9. 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vammalan lukiossa kokeillaan uusinta uutta opiskelutapaa 2.jaksossa. Ensimmäisen vuoden opiskelijat osallistuvat tiimijaksoon, jonka aikana opiskelijat opiskelevat 5 opiskelijan tiimeissä koko ajan. He tekevät yhdessä viikkotehtäviä, jotka pohjautuvat äidinkielen, uskonnon tai elämänkatsomustiedon, maantieteen ja ruotsin kurssien sisältöihin. Opettajat pitävät lisäksi pajatunteja, joissa käydään eri oppiaineiden perusasioita läpi. Varsinaisesti lukujärjestyksessä ei ole oppitunteja merkittynä. Ainoastaan pitkän matematiikan tunnit pidetään lukujärjestyksen mukaan perinteiseen tapaan.

Tiimijakson osallistujat saavat kurssimerkinnät jakson lopuksi suoritetuista kursseista. Arviointi pohjautuu yhteisiin tehtäviin ja yksilötehtäviin. Jaksolla on tarkoitus kasvattaa yhteistyötaitoja ja tiedonhakutaitoja. Jakson aikana opiskelijat työskentelevät paljon tietokoneilla. Jakso alkaa yöleirillä, jossa opiskelijat ja opettajat tutustuvat tarkemmin toisiinsa ja orientoituvat uuteen tiimiinsä. Tiimijakson  kuluessa  tehdään myös retki Turkuun.

Tiimijakson kuulumisia voi seurata blogista : www.bit.ly/tiimijakso

Vammalan lukiossa vietettiin taas ihanaa joulujuhlaa

Aamulla lukion väki kokoontui joulujumalanpalvelukseen Tyrvään kirkkoon. Siellä joulusanoman lisäksi kuultiin ihanat  Alina Halmeen ja Iida Myllymaan esittämät laulut.

Juhla jatkui lukiolla, joissa nähtiin IT-ryhmän luoma näytelmä, joka pureutui matkaamiseen. Esityksen nimi oli Aina matkalla jonnekin. Opiskelijat käsittelivät aihetta luovasti ja innostuneesti. Näytelmässä käsiteltiin monenlaisia matkoja: itämaan tietäjien matkasta alkaen elämän matkaan ja Suomen matkaa ylös lamasta. Sipilä tv-kuvauksissa (640x360)

 

Nuoret  pureutuivat jopa ajankohtaisiin politiikan kiemuroihin. Presidenttimme sai esityksessä hyviä neuvoja vaimon huomioimiseen. Neuvot tulivat ministerikolmikolta. Aivan upeasti nuoret selvisivät rooleistaan. Emil Kulju pääministerin roolissa oli erinomainen.

 

Luca kiittää (360x640)

 

 

 

Vasta viisi kuukautta Suomessa vaihto-opiskelijana ollut Luca Takahasi osallistui  rohkeasti näytelmään ja toi esitykseen omaa kokemustaan Suomeen tulosta ja viihtymisestään täällä.

Vivian Mäenpää (640x360)

 

Santeri Heinonen, Miikka Korpela, Emil Kulju (360x640)koko It-porukka (640x360) Luca katsoo perheen kanssa tähtiä

 

 

fanni ja Minna (640x360)

Juhlassa kuultiin huikean ihastuttavia musiikkiesityksiä. Koulun musiikkiryhmä, Vivian Mäenpää ja lehtori Kasper Kouvo saivat yleisön mykistymään esityksillään.

Ohessa kuvia juhlasta. Kuvat:  lehtori Minna Koskinen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kasper Kouvo lauloi herkästi

Innostava ja rento lukukauden aloitus Vammalan lukiossa

Vammalan lukiossa aloitettiin syyslukukausi miellyttävän leppoisasti. Ensimmäisenä koulupäivänä kuultiin trubaduuri Jussi Määtän kauniita lauluja ja kirkkoherra Ari Paavilaisen kannustavia sanoja. Toinen koulupäivä vietettiin yhdessä koko  Sastamalan verkostolukion oppilaiden  kanssa erilaisissa hauskoissa toimintapisteissä. Ryhmäytymispäivän haastatteluja kuulet täältä.

Melontarastilla oli kaunista. Kuva: Kasper Kouvo

Melontarastilla oli kaunista. Kuva: Kasper Kouvo

Vammalan lukiossa aloittaa lähes 300 opiskelijaa tämän lukuvuoden. Opettajajoukko on sama kuin viime vuonna.

Vammalan lukion syyslukukauden aloitus. Kuva: Eija Vuorijärvi

Vammalan lukion syyslukukauden aloitus. Kuva: Eija Vuorijärvi

Jussi Määttä

Jussi Määttä esiintyi rennolla otteella ja kauniilla äänellä Vammalan lukion syyslukukauden aloituksessa.

Vammalan lukilla vietettiin koko verkostolukion yhteistä ryhmäytymispäivää toisena koulupäivänä. Aluksi lukiolaisille esiteltiin mahdollisuutta suorittaa yrittäjyyskurssi, josta saa kurssimerkinnän lukion todistukseen. Kurssi on 4H -kerhon ja Sastamalan yrittäjien tarjoama ja ideoima kurssi, jota tarjotaan ,myös ammatillisen puolen opiskelijoille.

NIna Rajainmäki, Outi Jokela ja Päivi Lindfors esittelivät yrittäjyyskurssia lukiolaisille

Nina Rajainmäki, Outi Jokela ja Päivi Lindfors esittelivät yrittäjyyskurssia lukiolaisille. Kuva: Eija Vuorijärvi

Salissa ei kovin kauan istuttu vaan opiskelijat saivat viettää kauniin kesäisessä säässä kivan toimintapäivän. Osa jäi kyllä koululle ilmaisutaitotyöpajaan ja kuvataiteen työpajaan sekä sisätiloihin sai mennä myös kuntosalille. Ulkoilmassa sai kokeilla mm. melontaa, kuplafutista, paintballia, tikanheittoa ja mölkkyä.

Kuplan sisällä jalkapalloa. Kuva: Anni Virnes

Kuplan sisällä jalkapalloa.
Kuva: Anni Virnes

 

Lukion aloituspäivän taistelijoita

Tunnistamattomia naamiohenkilöitä. Kuva: Anni Virnes

IMG-20150813-WA0002

Ohjeita värisotaan. Kuva: Naomi Mäki-Soini

Lisää naamioväkeä. Kuva: Naomi Mäki-Soini

Lisää naamioväkeä. Kuva: Naomi Mäki-Soini