Retki Turkuun ja muita vierailuja ja vierailijoita lokakuussa

Koko syksyn ajan Vammalan lukiolla on opiskeltu virkeästi ja saatu mielekkäitä kokemuksia pienistä reissuista ja vierailijoista.

Heti syysloman jälkeen koko koulu teki matkan Turkuun. Kakkoset ja kolmoset tutustuivat yliopistoon ja ykköset kiersivät ympäri Turkua tehden tiimijakson tehtäviä. Tästä linkistä näet tunnelmaa Turun reissulta.( kuvia ja videoita Eija Vuorijärvi ja Minna Koskinen,  kesto n. 1 min)

Myös vanhemmat opiskelijat osallistuivat kaupunkisuunnistukseen yliopistovierailun jälkeen.

Yritysyhteistyötä

Sastamalassa toimivat yritykset ja oppilaitokset ovat aloittaneet yrityskummitoiminnan. Yrityskummitoiminta on osa Sastamalan elinkeinopalveluiden, kasvatus- ja opetuspalveluiden sekä paikallisten yritysten ja järejstöjen yhteistä yrittäjyyskasvatusta.

Vammalan lukio on saanut lukuvuodeksi 2017-2018 viisi yrityskummia, jotka ovat Kemira Chemicals, Vexve Oy, Kustannusliike Warelia, InnoSata Oy ja Onnenpaja.

Yrityskummitoiminnalla halutaan lisätä opiskelijoiden yrittäjyystietoutta ja työelämätuntemusta. Yrityskummit tekevät vierailuja koululle ja opiskelijat ovat tehneet yrityksiin tutustumiskäyntejä.

Lukiolta on vierailtu myös muissa kuin yrityskummiyrityksissä ja opinto-ohjauksesta on osallistuttu mm. Teknologia Ura -tapahtumaan.

Alla: Lukiolaisia tutustumassa Lojerin toimintaan. Siellä yritystä esitteli Johannes Touronen) Oikealla lukiolaisia Teknologia Ura -tapahtumassa.

(kuvat Eija Vuorijärvi)

Lukiolta on tehty myös vierailuja Tampereen yliopistolle, jossa opintoneuvoja Erika Säynässalo esitteli yliopiston tarjontaa. Kuvassa opiskelijat opintoputkessa :

Tampereen ammattikorkeakouluun tutustuttiin myös. Kaikki opintoalat esiteltiin ja uudet valintaperusteet.  Tamkin pelialan opinnot kuulostivat mielenkiintoisilta. Pelien suunnittelussa on hienosti käytössä myös paperilaput.

Lukiolla vieraili mm. Matilda Orpana, joka kertoi lukiolaisille lentoreserviupseerikoulutuksesta.

Koko lukionväki kuunteli hiiskumatta YK:n päivänä entisen Ylen kirjeenvaihtajan kertomuksia seikkailuistaan Lähi-idässä, jossa hän on asunut kauan ja tehnyt töitä kriisipesäkkeillä. Nyt hän asuu Suomessa Nakkilassa ja on niin onnellinen, kun Suomessa kaikki toimii. Vettä tulee hanasta ja Kelassakaan ei ole tarvis ujuttaa mitään rahakasta kirjekuorta virkailijalle.

Leena Reikko sai lukiolta Aikamatkaaja -mukin , jonka

luovuttivat vt. rehtori Leeni Kirvesmäki ja lehtori Timo Niemimaa ( kuvat:  Eija Vuorijärvi)

Kirjoita vastaus

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.