Vammalan lukion Aikamatkaaja-päivän satoa

vuorisaarnaan´tutustumistaVammalan lukio vietti tämän lukuvuoden toista Aikamatkaaja-hankkeeseen liittyvää teemapäivää 14.4.

Kaikki opiskelijat tekivät töitä erilaisissa historia-aiheisissa työpajoissa. Aikakaudet, joita tarkasteltiin,  olivat antiikki ja keskiaika. Opiskelijoilla oli  mm.  valittavana keskiaikaista miekkailua, mustan surman tutkimista ja pelillistämistä, ristiretkien reittien kartoittamista pilvipalveluihin, musiikkia ja antiikin olympialaisten filmaamista. Antiikin filosofien keskustelua ja tiedemiesten keksintöjä tarkasteltiin monipuolisilla tavoilla. Tuotoksia luotiin monimediaisesti. Yksi ryhmä oli tutustumassa Tampereella pyhiinvaeltajista kertovaan näyttelyyn. Lopullisesti päivän tuotokset  julkaistaan Aikamatkaaja-tauluissa verkkomateriaaleina mm. QR-koodien takana.

Tässä linkissä on yksi tuotos, joka kertoo antiikin aikaisen merkittävän henkilön, Jeesus Nasaretilaisen opetuksia. Vuorisaarnaa kuviksi ja luetuksi työstivät Teemu Juutilainen, Sofianna Kulju, Inka Hasu ja Janina Keronen. Tämäkin tulee myöhemmin Aiokmatkaaja-seinätauluun.

Tähän artikkeliin tulee vielä myöhemmin lisää päivän antia.

Alla olevissa kuvissa: Eemil Kulju, Pyry Seppälä ja Valtteri Bäckman valistautumassa olympialaisten filmauksiin.

Alimmaisen kuvan  punatukkainen noita ( Jenni Lehtinen)  joutuu lopulta roviolle. Muut kuvassa Iida Valtanen ja Aleksiina Ruusunoksa

olympialaisetnoidan poltto (640x426)