110 vuotta täyttävä Vammalan lukio aloitti jo aamulla juhlinnan riemukkaasti

Vammalan lukiossa 110-vuotisjuhlia juhlittiin aamusta alkaen. Koulun entinen opiskelija ja opettaja, apulaisrehtori ja rehtori Pirjo Kylväjä kertoi, minkälaista koulunkäynti oli hänen lukioaikanaan.

IMG_0605 (640x426)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paljon on muuttunut. Esimerkiksi opiskelijoiden valinnanvapaus on lisääntynyt. Pirjo Kylväjä kertoi, että hänelle rehtori Eino Miilunpalo ilmoitti, että Pirjo Kylväjä menee matematiikkalinjalle ja ottaa sitten saksan kielen lyhyeksi kieleksi. Rehtori kehotti myös lukemaan biologiaa psykologian asemasta. Hän tyytyi tietenkin näihin valintoihin ja siitä alkoi lukiotaival. Lukujärjestys jatkuvasti sama. Mitään ei voinut muuttaa lukion aikana.

Hienosti Pirjo Kylväjä lukionsa hoiti ja valmistui myöhemmin yliopistosta matematiikan opettajaksi. Vammalan lukiossa hän sitten teki pitkän ja ansiokkaan uran. Oheisesta linkistä voitte kuulla, kun lukiolainen Anastasia Koskela haastattelee Pirjo Kylväjää aamuisen juhlahetken jälkeen.

esiintyjät

Aamulla koko koulu sai nähdä upean näytelmän, jonka lehtori Suvi Ilomäki oli ohjannut. Lukiolaiset itse olivat kehitelleet tarinan, jossa kuvattiin nykylukiolaisen koulutaivalta. Näytelmä toi sykähdyttävällä tavalla esiin lukiolaisnuoren ahdistusta valintojen ja tulevaisuudenpelkojen keskellä. Oman paikan löytäminen ei ole nytkään helppoa nuorille. Näytelmä päättyy kuitenkin toivoon ja viisaisiin sanoihin. Kasvua on tapahtunut ja ahdistus väistyy. Musiikin näytelmään oli ohjannut lehtori Elisabet Rantanen. Sama näytelmä esitettiin sitten iltajuhlassa.

Suvi Ilomäki ohjasi näytelmän
lukioliasen ahdistajat