Vammalan lukion lukukausi on alkanut iloisissa tunnelmissa

Vammalan lukio teki heti toisena koulupäivänä retken Raumalle ja Sammallahdenmäelle. Retkipäivästä kertoo toisen vuoden opiskelija Anastasia Koskela.

Vammalan lukio Sammalalahdenmäellä

Vammalan lukio Sammalalahdenmäellä

 

Vammalan lukiolla oli perjantaina, 8.8 retkipäivä. Kävimme Unescon maailmaperintökohteissa Sammallahdenmäellä ja Vanhalla Raumalla.

Bussit starttasivat aamulla kello kahdeksan aikoihin. Ensimmäisenä käyntikohteena oli Sammallahdenmäki, jossa sijaitsevat historialliset hautaröykkiöt.

Saavuttuamme Sammallahdenmäelle kävelimme metsikössä, kunnes eteemme avautuivat hautaröykkiöt .Aluksi saattaa näyttää siltä, että ne ovat vain kivikasoja. Ei, niillä on historiallista arvoa. Alueelta on löydetty arkeologisia löydöksiä, kuten esimerkiksi paasiarkkuja.

Seuraavaksi matkamme jatkui kohti Vanhaa Raumaa. Tarkoituksena oli ensin osallistua kuuntelemaan Pyhän Ristin kirkkoon oppaan esitelmää, joka kertoi Vanhan Rauman historiasta. Mielestäni esitelmä oli hyvä ja mielenkiintoinen, vaikka äänentoistossa olikin hieman ongelmia. Oppaan puhuessa mikrofoniin hänen ääneensä sekoittui epämiellyttävää, korvia vihlovaa ääntä. Onneksi asia saatiin loppua kohden korjattua oppaan vaihtaessa hieman paikkaa.

WP_20140808_020 (640x360)

Esitelmän päätyttyä jokainen sai mahdollisuuden tutustua Vanhaan Raumaan. Itse pidin kauniista taloista, ikkunoista ja miljööstä, jossa oli tuulahdus historiaa. On hyvä, että vanhoja kohteita halutaan säilyttää.

Iltapäivällä lähdimme takaisin kohti Sastamalaa. Mielestäni matka oli onnistunut ja mieleenpainuva. Saman päivän aikana pääsin käymään kahdessa Unescon maailmanperintökohteessa. Vaikka olen joskus ennenkin käynyt Vanhassa Raumassa, avautui paikka minulle nyt objektiivisemmin.

Anastasia Koskela

 

VAMMALAN LUKION ALOITTAVAT SAIVAT UUDET KANNETTAVAT TIETOKONEET

 

Vammalan lukio jatkaa titoteknisten taitojen käyttöä kaikessa opiskelussa. Tänä vuonna uudet opiskelijat saivat pientä maksua vastaan uudet kannettavat tietokoneet. Viime vuonna aloittaneet saivat käyttöönsä tablet-laitteet, mutta nyt lukiossa palattiin kannettaviin, koska näyttäisi siltä, että uudistuvassa ylioppilaskokeessa käytettäisiin juuri vastaavia kannettavia tietokoneita.

Suvi Ilomäki jakaa ykkösille uusia tietokoneita.

Suvi Ilomäki jakaa ykkösille uusia tietokoneita.