Vammalan lukion aurinkoinen kevätjuhla sateesta huolimatta

Vammalan lukion kevätjuhlassa oli yllätyksiä ja tunnelmaa. Rehtori Anni Virnes kertoi lukuvuoden aikana saavutetuista tuloksista ja uusista kehitysnäkymistä. Paljon on saatu aikaiseksi ja muutoksia valmistaudutaan ottamaan vastaan. Opettajia on koulutettu mittavasti tvt:n opetuskäyttöön menneenkin lukuvuoden aikana. Tärkeitä yhteistyötahoja ovat olleet ISOverstas ja PAOK-hanke. Lukiokoulutuksen tuntijako ja opetussuunnitelman perusteet uudistuvat. Näitä uudistuksia aletaan toteuttaa syksyllä 2016. Ylioppilaskirjoitukset sähköistyvät. Ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet kirjoitetaan syksyllä 2016 ja koko ylioppilastutkinnon pitäisi olla sähköinen keväällä 2019.

1607061_244225562432731_207970448546492430_n[1] (640x360)Juhlassa luovutettiin ensimmäistä kertaa Vammalan lukion Kannatusyhdistyksen Kannatinpylväs -tunnustuspalkinto lukion hyväksi toimineille. Palkinto luovutettiin entiselle rehtorille Antti Rajakorvelle ja Vammalan lukiossa pitkään englannin lehtorina toimineelle Hilkka Rajakorvelle. KansanedustajaArto Satonen toi puheessaan esiin heidän ansionsa palkinnon saajiksi. Tästä linkistä voitte kuulla Arto Satosen pitämän puheen.

Ennen palkinnon luovutusta Vammalan lukion Kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Johannes Rantanen kertoi Vammalan lukion Kannatusyhdistyksen juhlavuodesta ja koko yhdistyksen merkityksestä. Johannes Rantanen korosti oman lukiokoulutuksen merkitystä paikkakunnalla. Hänen puheensa voi kuunnella tästä.

Uuden ylioppilaan puheen piti ylioppilas Noora Niemimaa. Lentopalloilijan raikkaan puheen voit kuulla tästä linkistä.