Lukion uskonnon oppitunneilla on pohdittu vanhusten oikeuksia ja tehty aikamatkoja

Lukion uskonnon etiikan kursseilla paneudutaan ajankohtaisiin arjen kysymyksiin. Tänä vuonna opiskelijat ovat perehtyneet mm. ikäihmisten ongelmiin,hyvän parisuhteen koukeroihin ja miesten ja naisten tasa-arvokysymyksiin. Vaikeita aiheita kuten itsemurhaa, kuolemanrangaistusta, sodan ja rauhan etiikkaa ja yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta opiskelijat pohtivat myös ansiokkaasti. Aikamatkaaja-hankkeen hengessä on myös tehty paljon ”aikamatkoja” menneeseen: opiskelijat ovat saaneet haastateltavikseen historian kuuluisuuksia.  Ohessa muutama esimerkkiä  näistä tuotoksista.

Tässä linkissä ( videon kesto 12.21) on Ilmari Nurmisen haastattelu.  Ilmari Nurminen on tehnyt kovasti  työtä vanhusten ulkoiluoikeuden eteen Aihe kiinnosti myös lukiolaisia. Tämän haastattelun tekivät Arttu Lehtimäki, Olga Lumiaho ja Kiia Vahekoski.

Tässä muutaman historian henkilön aikamatkahaastattelu. Linda Bäckman haastattelee Jan Husia ( Juhani Salo) ( kesto runsas 3 min)). Linnea Tokola, Oona Setälä ja Elli Peltovirta loihtivat kuvakoosteen sydänkeskiajan tapahtumasta, jossa Henrik IV joutuu tekemään Canossaan katumusmatkan paavin luo. Tämä tuotos löytyy tästä linkistä ( videon kesto 1.37 ).