Twiiteissä ihasteltiin Vammalan lukion Aikamatkaaja-esitystä ITK 2014 -konferenssissa

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Vammalan lukio sai positiivista huomiota ITK 2104 -päivillä Aikamatkaaja-hankkeensa esittelystä. Kasper Kouvo, Sakari Härmä ja Petteri Koskinen olivat esittelemässä Aikamatkaaja -hankkeen ideaa ja tämän hetkistä toteutusta. Mukana olivat myös valloittavat opiskelijat Lotta Ylinen ja Liisa Äijälä.

Aikamatkaaja -hankkeeseen voi tutustua tässä linkissä.

Aikamatkaaja on Opetushallituksen rahoittama oppimisympäristöjen kehittämishanke, joka käynnistyi Sastamalan verkostolukiossa syksyllä 2013 ja jatkuu vuoden 2015 loppuun.
Aikamatkaaja-hankkeen tavoitteena on tuottaa lukion oppimäärää havainnollistava laaja aikajana, joka integroi houkuttelevalla tavalla niin tieto- kuin taideaineitakin ja niiden sisältöjä. Aikajanaan yhdistetään kuvainformaatiota, QR-koodeja ja muuta lisättyä todellisuutta.
Hanketuotoksena syntyvät eri vuosisatoja esittelevät seinätaulut ja verkkomateriaalit. Seinätaulujen näyttävän kollasikuvan tavoitteena on herättää kiinnostusta ja kysymyksiä mutta välittää myös tietoa. Tauluissa oleva aikajana antaa katsauksen vuosisadan keskeisistä ilmiöistä, henkilöistä ja tapahtumista. Taulussa olevat QR-koodit ja muu lisätty todellisuus johdattavat monipuoliseen verkkomateriaaliin.

Sivustoilla on jo mm. video Lutherista (kesto 1.59) ja Agricola Rap.

 Esittelyä seuranneet twiittasivat mm. näin:Bk3ZXXlIgAAs7tG[1]

 

 

 

 

 

 

Matleena Laakso@MatleenaLaakso 10. huhtikuuta

Olen aivan haltioitunut, Aikamatkaajalla päivän paras esitys. Kiitos #Vammala lukio-opettajille ja opiskelijoille! #foorumi435 #itk2014

Rita Keskitalo ‏@RitKes 10. huhtikuuta

Vammalan lukion Aikamatkaajat tuovat historian esiin toisella tapaa: http://m.youtube.com/watch?v=gozSaV85Wyc … #itk2014 #foorumi435