Vammalan lukio Teknologia Ura -tapahtumassa ja Tampereen yliopistossa.

Vammalan lukio, opiskelijat ja opettajat osallistuivat isolla joukolla Teknologia Ura -tapahtumaan marraskuun 14. päivä. Matka taittui viidellä bussilla ja kohteena oli myös Tampereen yliopisto, jossa päivän teemaan liittyen vielä esiteltiin yliopiston tarjoamaa teknologia-alaan suuntautuvaa opiskelua: informaatiotieteiden yksikkö ja bioteknologia olivat erityisesittelyssä yleisesittelyn ohessa.

Teknologia Ura -tapahtumassa sai tietoa teknologia-alan työtehtväistä ja Pirkanmaalla toimivista yrityksistä, jotka monet ovat levittäytyneet laajasti maailmalle. Vammalan lukion väki löysi messuilta  tietenkin tutun vammalalaisyrityksen Vexven. Vexven osastolla saattoi osallistua kilpailuun ja miettiä venttiilin painoa ja merkitystä.

 

Kaikki esittelijät eivät olleet todellakaan insinöörejä. Teknologiateollisuudessa tarvitaan monia eri  alojen taitajia.

Tässä kuulette Metson työntekijöistä psykologi Johanna Haatajaa ja johdon assistenttia Riina Ainasvuorta. He kertoivat mm., minkälaisia ominaisuuksia työntekijässä arvostetaan Metsolla. Haastatteluun ( n. 4 min) on linkki tässä.

Bronto Skylift tekee henkilönostimia maailmalle. Henkilöstöstä messuilta tavoitettiin Ari Perämaa ja Mikko Aarnio. Heilläkin on terveisiä työelämän odotuksista. Katso kuvia ja kuuntele haastattelu ( n, 3 min) tästä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tampereen teknillinen yliopisto oli tietenkin myös edustettuna Teknologia Ura -tapahtumassa. Tästä voi kuunnella teekkareiden Antti Saarisen ja Minna Kettusen haastattelun.