Sastamalan verkostolukio zumbasi,geokätkeili, nyrkkeili,voimaili, kalasti, meloi, pulahti, joogasi, rentoutui ja kuunteli

Sastamalan verkostolukion opiskelijat ja opettajat olivat kokoontuneet Vammalan lukiolle viettämään hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvää teemapäivää 31.5.  Päivän aikana opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua erilaisiin työpisteisiin aamupäivällä ja iltapäivällä.

Jumpan ja hikoilun keskeltä kokoonnuttiin välillä saliin kuulemaan Kaarina Karjulan vangitsevaa luentoa  Kaarlo Sarkiasta.  Paikkakuntamme kuuluisan runoilijan 110-vuotisjuhlavuotta vietetään tänä vuonna.Luento sopi hyvin Sastamalan verkostolukion yhteiseen päivään, koska Kaarlo Sarkia on kotoisin Kiikasta ja Äetsän Sarkia-lukio on nimetty runoilijan mukaan. Kaarlo Sarkia kävi Tyrvään yhteiskoulun, joka myöhemmin on saanut nimekseen Vammalan lukio.

Teemapäivän aikana Vammalan lukion järven puoleiselle pihalle istutettiin kaksi omenapuuta tiedon puiksi.  Puiden istutuksessa  mukana olivat   kasvatusjohtaja Pekka Kares, rehtori Anni Virnes ja oppilaskunnan edustajina Aleksi Sandroos ja Vilja Seppä. Aiemmin koulun pihalla on ollut omenapuita, mutta ne oli jouduttu kaatamaan, kun olivat jo lahoja ja viimeisin kärsi pienessä tulipalossa niin, että  se ei  ollut enää kaunistus. Nyt oli aika istuttaa uudet puut, joista sitten myöhemmin lukiolaiset saavat rouskuttaa välipaloja niin kuin ennenkin on tehty.

Päivän aikana pari ryhmää ehti saada todella korkeatasoista ohjausta nyrkkeilyyn ja potkuihin, kun nelinkertainen taekwon -don maailmanmestari Ismo Mäkelä piti iskuista ja potkuista  hikitreeniä. Joukko näytti lämpiävän jo parissa minuutissa, jonka aikana iskettiin nyrkeillä parin kädessä pitämään maaliin.

Aamun  pienessä koleudessa ulkona  voimatankotreenaajat aloittivat  Timo Järvisen johdolla.  Tässä harjoitusryhmässä näytti tulevan myös lämmin tosi nopeasti. Voimatankoharjoittelua voi suositella kaikille. Tankoja on eri painoisia. Naisten tanko aloittelijalle kirjoittajan koettelun perusteella voisi olla 4 kilon painoinen.

Myös zumbaajat uskaltautuivat ulkosalle jo aamusta. Päivi Nurmisto innosti latinorytmisellä musiikilla ja pirteillä liikkeillä ison joukon rentoon liikkumiseen.  Näky oli todella kaunis, kun alkukesän vihreydessä veden äärellä tanssi iloisia nuoria ihmisiä.

Geokätkentää ohjasi Timo Niemimaa.  Opiskelijat etsivät Timon kaupungille  piilottamia kohteita GPS-paikantamislaittein.  Kaikki löysivät kohteet ja osasivat vielä takaisin koululle.

Koulutiloista poissa saivat olla myös melojat ja kalastajat. Melonnassa tapahtui  vain yksi pikku pulahdus. Kalastuksessa päivä sai mukavan päätöksen, kun viimeisillä minuuteilla Urho Jääskeläinen veti saaliiksi mahtavan kirjolohen. Tämän tiedon kertoi kalastuksen vetäjä Ali Hautala. Ei siis ollut pelkkä kalajuttu.

Joogan ja rentoutuksen parissa ei tarvinnut hikoilla. Saara Lehtola ohjasi joogatunnit ja Maiju Tervala ja Matti Kaappola rentouttivat omia ryhmiään luokkatilassa patjoilla. Komisario Pauli Pitkäkoski ohjeisti  paria ryhmää vaaratilannekäyttäytymiseen.

Päivä oli varmasti normaalista koulupäivästä poikkeava. Iloinen puheensorina kuului, kun päivän päätyttyä koulu alkoi tyhjentyä hikisistä tai rentoutuneista osallistujista. Lukukausi ei vielä päättynyt.